Det er ikke mye som smaker bedre enn hjemmelaget eplemos på en nystekt skive grøvbrød når du hører regnet piske på ruten. Å lage eplemos er kjempeenkelt og du rekker det fint på en times tid hvis du ikke skal lage altfor mye av gangen. Så da er det bare å kjøpe inn de nydelige norske eplene som finnes i de fleste frukthyllene for tiden, hvis du da ikke er så heldig å ha en egen eplehage du kan kose deg med.
Til 4 glass trenger du:
- 1 kg epler
- 1,5 dl vann
- 2 dl sukker
- 1/2 pose Certo syltepulver
Skrell og rensk eplene og legg de i en kasserolle med vann. Legg pÃ¥ lokk og kok eplene møre i 4 – 8 minutter. En gaffel skal gli fint igjennom en eplebit. Tilsett sukker og rør rundt til det er oppløst. Tilsett certo og gi mosen et oppkok før du heller de over pÃ¥ rene sylteglass, setter de pÃ¥ hodet og avkjøler de pÃ¥ kjøkkenbenken. De oppbevares kaldt og mørkt, som for eksempel i kjøleskapet. Hvis du har plass i fryseren kan du bytte ut syltepulver med frysepulver i stede.
Eplemosen smaker nydelig på en skive varmt grovbrød, som kakefyll, eller som tilbehør til for eksemple vaniljeis.
Lag eplemos, knyt rundt en sløyfe og heng på en merkelapp og gi i gave!
18. oktober 2012 kl. 14:48
Skal hjem å prøves! Takk for fin info.
Hilsen Hans Petter Iversen