Eplemos

7. september 2011

Frukt og bær

Det er ikke mye som smaker bedre enn hjemmelaget eplemos på en nystekt skive grøvbrød når du hører regnet piske på ruten. Å lage eplemos er kjempeenkelt og du rekker det fint på en times tid hvis du ikke skal lage altfor mye av gangen. Så da er det bare å kjøpe inn de nydelige norske eplene som finnes i de fleste frukthyllene for tiden, hvis du da ikke er så heldig å ha en egen eplehage du kan kose deg med.

Til 4 glass trenger du:

  • 1 kg epler
  • 1,5 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1/2 pose Certo syltepulver

Skrell og rensk eplene og legg de i en kasserolle med vann. Legg på lokk og kok eplene møre i 4 – 8 minutter. En gaffel skal gli fint igjennom en eplebit. Tilsett sukker og rør rundt til det er oppløst. Tilsett certo og gi mosen et oppkok før du heller de over på rene sylteglass, setter de på hodet og avkjøler de på kjøkkenbenken. De oppbevares kaldt og mørkt, som for eksempel i kjøleskapet. Hvis du har plass i fryseren kan du bytte ut syltepulver med frysepulver i stede.

Eplemosen smaker nydelig på en skive varmt grovbrød, som kakefyll, eller som tilbehør til for eksemple vaniljeis.

Tips!

Lag eplemos, knyt rundt en sløyfe og heng på en merkelapp og gi i gave!

Reklamer
, , ,

6 kommentarer den “Eplemos”

  1. HPiversINTERIOURDESIG Says:

    Skal hjem å prøves! Takk for fin info.
    Hilsen Hans Petter Iversen

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Grove Rugrundstykker | MariannMat - 26. september 2011

    […] rundstykkene på rist og nyt dem med hjemmelaget eplemos eller […]

  2. Byggbrød med helkorn | MariannMat - 4. oktober 2011

    […] Prøv nystekt Byggbrød med hjemmelaget eplemos. […]

  3. Epledagen – 17. oktober | MariannMat - 15. oktober 2011

    […] Eplemos er min favorittmåte å ta vare på de gode norske eplene vi kan fråtse i nå om høsten slik at jeg kan nyte godt av de hele vinteren. Det er kjempeenkelt og raskt å lage eplemos, som med annet syltetøy, og det smaker mye bedre enn butikkvarianter. Oppskriften finner du her. […]

  4. Firkornbrød med Surdeig – helgrovt | MariannMat - 5. november 2011

    […] Dette brødet smaker fantastisk med hjemmelaget eplemos. Share this:FacebookE-postSkriv utMerTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. Brød, […]

  5. Litt sent ute med julegavene? Her har du tips til Hjemmelagde godsaker! | MariannMat - 22. desember 2011

    […] Eplemos smaker godt hele vinteren og hvorfor ikke gi litt hjemmelaget eplemos i gave? Dette er i tillegg en veldig rimelig gave. Oppskriften på eplemos finner du her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: