Pannekaker med blåbærsyltetøy og birkebeinerskinke

17. august 2011

Egg og ost

Pannekaker er en klassiker i både norske og utenlandske kjøkken, og de kommer i mange størrelser, tykkelser og med forskjellig tilbehør. Dette er slik jeg vil beskrive den norske pannekakemiddagen, med hjemmelaget blåbærsyltetøy og birkebeinerskinke.

Til to store og en liten trenger du:

  • 2 dl melk
  • 1,75 dl hvetemel
  • 2 egg
  • en klype salt
  • blåbærsyltetøy
  • 50 g birkebeinerskinke
  • noen friske blåbær

Lag pannekakerøre ved å blande sammen mel, egg og melk. La røren hvile i 20 minutter før du begynner å steke. Sprøstek birkebeinerskinken og legg til sides. Stek pannekakene og legg de mellom to tallerkener etterhvert som de er ferdigstekt slik at de holder seg varme og myke.

Smør blåbærsyltetøy utover pannekaken og rull sammen. Server med friske blåbær og birkebeinerskinke.

Vel Bekomme!

, , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: