Solbærsaft

25. juli 2011

Frukt og bær

Solbærsaft smaker kjempegodt og får frem minner fra da bestemor satte saften på bordet sammen med rykende varme vaffler. Det er kjempeenkelt å lage og ved hjelp av vidundermiddelet Atamon som du får kjøpt i de fleste matvareforetninger, kan du konservere saften og nyte godt av den hele vinteren. For eksempel som en kjempegod toddy på påsketuren.

Til 1 kg solbær trenger du:

    • 1/2 l vann
    • 300 g sukker per liter saft
    • Atamon

    Kok opp bærene sammen med vannet i ca. 10 minuter til bærene har sprukket. Du kan godt hjelpe til med en gaffel slik at all den gode saften kommer ut. La det renne av i en sil eller en saftpose i en times tid. Mål opp saften og bland i den mengden sukker du trenger. Kok dette et par minutter til sukkeret er oppløst. Tilsett Atamon etter mengde på posen og hell på rene varme flasker. Hell helt opp til kanten og avkjøl.

Tips! Solbærsaft er ikke bare godt til pannekaker og vaffler, det er også en utmerket ingrediens i en drink.

Nyt!

Advertisements
, , , ,

4 kommentarer den “Solbærsaft”

  1. community.healthissocial.com Says:

    You could definitely see your expertise in the work you write.
    The arena hopes for more passionate writers such as you who
    aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart.

    Svar

  2. tree cutting service Says:

    I for all time emailed this website post page to all my contacts,
    because if like to read it after that my friends will too.

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat - 25. juli 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Hinkelpinkel-gelebåt til 2-årsdagen! Solbærsaft → […]

  2. Pannekakeoverraskelse – en sunn(ere) pannekakemiddag | MariannMat - 11. august 2011

    […] pannekakeoverraskelsene med spekeskinke og en god balsamikodressing. Her serveres de også med hjemmelaget solbærsaft, […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: