Grove müslistjerner til barnehagebursdagen

25. juli 2011

Gjærbakst, Småmat og Snacks

Når barna har bursdag pleier de å feire i barnehagen, og da er det hyggelig med litt ekstra kos rundt matbordet. Foreldrene har blitt enige om at de søteste søtsakene kan serveres hjemme, derfor laget jeg disse grove muslistjerner full av fullkorn, tørket frukt og hakkede nøtter. De er også fylt med hjemmelaget blåbærsyltetøy og forsøkt pyntet til glede for små barneøyne. Tilbakemeldingen var at alt var spist opp og det var ingen smuler på gulvet. Og sistnevnte må jeg virkelig si er et stort komplement:)

Jeg laget muslibrødet sent kvelden i forveien og prøvde meg derfor på en eltefri variant uten forheving, og det fungerte bra. Totalt brukte jeg ca. 1 time med steking.

Til ca. 18 stjerner trenger du:

    • 3 dl fingervarm melk
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ts salt
    • 1 ts sukker
    • 25 g gjær
    • 100 g sammalt hvete
    • 25 g linfrø
    • 25 g solsikkefrø
    • 50 g rusiner
    • 25 g hakkede svisker
    • 25 g tørket aprikos
    • 25 g hakkede mandler
    • 25 g hakkede hasselnøtter
    • 25 g kruskakli
    • 200 g hvetemel
    • blåbærsyltetøy
    • litt melisglasur til pynt
    • noen friske blåbær

    Bland ut gjæren i melken og tilsett olivenoljen. Bland inn alt det tørre og rør til en seig deig. Legg deigen utover en smurt kakeform på ca 24 cm. Trykk deigen utover og fukt deigen med vann på baksiden av en skje. Strø litt solsikkekjærner over. Sett i ovnen på 50 °C til heving i ca. 20 minutter. Skru ovnen opp til 200 °C og stek i ca. 15 minutter.

Avkjøl müslikaken på rist før du deler den.

Smør den nederste delen med blåbærsyltetøy, eller et annet syltetøy du vil ha som fyll.

Bruk en stjerneformet pepperkakeform eller den formen du ønsker og trykk ut figurer. Det kan være lurt å trykke ut både fra bunn og topp før du legger toppen over siden formene ofte ikke er dype nok til å gå igjennom hele brødet. Legg toppstjernene på bunnstjernene som på bildet.

Så er det bare å feste blåbærene med melis og tegne en munn så blir det live i de små stjernene som vil glede de små ved matbordet. Disse faller forøvrig helt sikkert i smak hos voksne også og er en sunn snack å ha med på fjellturen eller i piknikkurven.

Vel bekomme!

Reklamer
, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat - 25. juli 2011

    […] Dette er stjerner av grove muslibrød som er fylt med blåbærsyltetøy. De ble laget som et sunt alternativ da 2-årsdagen til Mali ble feiret i barnehagen. Oppskriften på disse finner du her. […]

  2. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris, og blåbærgele. | MariannMat - 30. september 2011

    […] Dette er stjerner av grove muslibrød som er fylt med blåbærsyltetøy. De ble laget som et sunt alternativ da 2-årsdagen til Mali ble feiret i barnehagen. Oppskriften på disse finner du her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: