Ripspai med vaniljeis

18. juli 2011

Dessert, Frukt og bær

Rips er kjempegodt til dessert og smaker frisk av sommer. Siden ripsen ofte kan være ganske syrlig passer det fint å servere noe søtt til som for eksempel pai med vaniljekrem og en god vaniljeis som er gjort her. Disse bærene ble holdt av fra gelelagingen tidligere på dagen for at vi skulle kose oss med en dessert basert på rips i sofakroken på kvelden. Dette ble resultatet og den smakte like godt i sofaen som den ville gjort i hagen en varm sommerdag.

Til to små paier trenger du:

Søt butterdeig:

  • 50 g hvetemel
  • 40 g kalt smør
  • 1 ss melis

Fyll:

  • 1 eggeplomme
  • 1/4 dl sukker
  • 1/4 dl hvetemel
  • 1 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker

Tilbehør:

    • rips
    • vaniljeis

Bland mel, smør og melis til en fast butterdeig og trykk den utover paiformen. Stikk hull med en gaffel over bunnen slik at den ikke bobler seg i ovnen. Stek i 7-8 min. på 200 °C.

Lag fyllet ved å piske sukker og eggeplomme sammen og rør inn melet. Kok opp melken og tilsett i blandingen i en tynn stråle mens du rører. tilsett vaniljesukker og varm opp blandingen nesten til kokepunktet. Blandingen må ikke koke. Avkjøl vaniljekreme i kasserollen i et kalt vannbad.

Legg vaniljekrem i det ferdigstekte paisskallet. Legg rips over og server med vaniljeis.

Vel bekomme!

Reklamer
, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat - 25. juli 2011

    […] Syrlige rips smaker kjempegodt som topping på en søt pai. Den er enkel og rask å lage og passer både som avsluttning på en finere middag og som kveldskos en sommerkveld med familien. Oppskriften til denne finner du her. […]

  2. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat - 9. august 2011

    […] Syrlige rips smaker kjempegodt som topping på en søt pai. Den er enkel og rask å lage og passer både som avslutning på en finere middag og som kveldskos en sommerkveld med familien. Oppskriften til denne finner du her. […]

  3. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris, og blåbærgele. | MariannMat - 30. september 2011

    […] Syrlige rips smaker kjempegodt som topping på en søt pai. Den er enkel og rask å lage og passer både som avslutning på en finere middag og som kveldskos en sommerkveld med familien. Oppskriften til denne finner du her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: