Morelleterte med vaniljeis

18. juli 2011

Dessert, Frukt og bær

Moreller er kjempegodt å spise rett fra treet eller som smakssetter i for eksempel en terte som denne. Morellene kan også bearbeides til for eksempel marmelade eller syltes hele til bruk i drinker slik som kirsebær.

Her har jeg laget en morelleterte basert på enkel søt butterdeig og creme fraiche med vaniljesmak. Den smaker godt alene eller sammen med vaniljeis som den serveres her.

Til to små terter trenger du:

Søt butterdeig:

  • 50 g hvetemel
  • 40 g kalt smør
  • 1 ss melis

Fyll:

  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl fløte
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 ss melis

Tilbehør:

    • moreller
    • vaniljeis

      Bland mel, smør og melis til en fast butterdeig og trykk den utover terteformen. Stikk hull med en gaffel over hele bunnen slik at den ikke bobler seg i ovnen. Stek i 7-8 min. på 200 °C.
      Lag fyllet ved å varme fløten i en liten kasserolle sammen med vaniljestangen som er delt på langs. Ta av platen og bland inn creme fraiche og melis. Fordel fyllet i terteskallet og legg moreller på toppen.
      Serveres sammen med en god vaniljeis og moreller.
      Vel bekomme!
Advertisements
, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: