Chillimarinert Kalkunbryst med Fetafylt oliven og Rosmarinsaus

18. juli 2011

Fugl, Sauser

Kalkunbryst er en fin variasjon til det mer hverdagslige kyllingbrystet. Det egner seg til både grilling, steking og som ingrediens i for eksempel paier og gratenger. Her er oppskriften på grillet kyllingbryst som er marinert i chilliolje servert sammen med grillede rosmarinpoteter, fetafylt oliven og rosmarinsaus. Til sammen utgjør dette en rett som passer like godt en sen sommerkveld som en kjølig høstkveld.

Til to personer trenger du:

  • 1 kalkunbryst (300g)
  • 3 ss chilliolje
  • 1 ts chillikrydder
  • 4 nypoteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket rosmarin
  • salt og pepper
  • 1 boks grønne oliven fylt med fetaost
  • 2 never ruccola
  • tomater
  • gul paprika
  • 1/2 avocado
  • 2 kvaster rosmarin

Saus:

  • 50 g smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1/2 dl hønsebuljong
  • 1 dl matfløte
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 ss finhakket rosmarin
  • salt og pepper

Legg kalkunbrystet i en frysepose sammen med chillioljen. Bruk hendene på utsiden av posen og gni kalkunbrystet inn i oljen og la det ligge til marinering i 20 minutter. Vask og kutt potetene i båter og legg de på et stykke aluminiumsfolie før du smører de inn med olivenolje. Dryss rosmarin, salt og pepper over, og pakk aluminiumsfolien rundt slik at det blir en tett pakke. Legg på grillen i ca 20 minutter. Når et er igjen 10 minutter til potetene er ferdig kan du legge på kalkunbrystet og krydre med chillikrydder.

Kutt salatingrediensene og vask ruccolaen.

Lag sausen ved å smelte smør i en kasserolle og ha i hvetemel. Pisk godt til en jevning og tilsett hønsebuljong, matfløte og creme fraiche. La det småkoke til en passe tykk sauskonsistens. Ønsker du en tykkere saus kan du tilsette mer creme fraiche, og for en tynnere saus kan du tilsette mer buljong eller matfløte. Smak til med salt og pepper og tilsett frisk hakket rosmarin til slutt. Bruker du tørket rosmarin kan du ha i krydderet i starten av koketiden siden tørkede urter ikke avgir så mye smak som friske urter.

Server kalkunbrystet i passe tynne skiver sammen med rosmarinpoteter, fetafylte oliven, rosmarinsaus og en frisk salat. Pynt med en kvast rosmarin.

Vel bekomme!

Advertisements
, , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: