Blomsterfoccacia

18. juli 2011

Gjærbakst

Foccacia er kjempegodt til salater og pasta, og gjør seg godt for eksempel i en sommerbuffé. Denne laget jeg til familiesamlingen på Hvasser i sommer og er inspirert av minifoccaciaene jeg har lagt ut på bloggen her tidligere. Forskjellen er bare at jeg har lagt de inntil hverandre i et blomstermønster på stekebrettet slik at de under heving vokser sammen og former en blomst.

Til en foccaciablomst trenger man:

    • 2,5 dl vann
    • 15 g gjær
    • 1/2 ts grovt salt
    • 1/2 ts sukker
    • 2 ss olivenolje
    • ca. 350 g hvetemel
    • frisk rosmarin
    • noen små tomater i skiver
    • sorte oliven

    Rør ut gjæren i fingervarmt vann og hell vesken i alt det tørre. Elt godt og la det heve under plast i ca. 40 min. eller til dobbel størrelse.

Kjevle deigen til en leiv på ca 1 cm. Stikk ut små rundinger med en kaffekopp e.l. og legg de i et blomstermønster på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev foccaciaen i ovnen på 50 °C i ca 30 minutter.

Ta ut foccaciaen og stikk nedi rosmarinstilker, oliven og tomatringer. Ringle over ekstra virgin olivenolje og kvern over grovt salt. Stek i ovnen på 225 °C i ca. 10-12 minutter. Det gjør ingenting om du setter inn foccaciaene før ovnen er helt varm.

Denne fikk bein å gå på under familiesamlingen og det ble ikke noen rester igjen. Det tar jeg som et sikkert tegn på at den smakte bra.

Vel bekomme!

, ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: