Minifoccacia – fra Trinesmatblogg.no

13. juli 2011

Gjærbakst

Dette er en oppskrift på små foccaciabrød hentet fra www.trinesmatblogg.no og er kjempefine til alt fra sommerfest, barnebursdager, som kuvertbrød eller bare å ha liggende på lur i fryseren som tilbehør til for eksempel en salatmiddag.

Til 24 minifocaciaer trenger du:

  • 5 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1 ts grovt salt
  • 1/2 ts sukker
  • 4 ss olivenolje
  • ca. 700 g hvetemel
  • frisk rosmarin
  • soltørkede tomater
  • noen små tomater i skiver
  • sorte oliven

Rør ut gjæren i fingervarmt vann og hell vesken i alt det tørre. Elt godt og la det heve under plast i ca. 40 min. eller til dobbel størrelse. Kjevle deigen til en leiv på ca 1 cm. Stikk ut små rundinger med en kaffekopp e.l. og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev foccaciaen i ovnen på 50 °C i ca 30 minutter.

Ta ut foccaciaen og stikk nedi rosmarinstilker, oliven, soltørkede tomater og tomatringer. Ringle over ekstra virgin olivenolje og kvern over grovt salt. Stek i ovnen på 225 °C i ca. 10-12 minutter. Det gjør ingenting om du setter inn foccaciaene før ovnen er helt varm.

Vel bekomme!

Advertisements
, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommerskinke med waldorfsalat og lune poteter | MariannMat - 17. august 2011

    […] waldorfsalaten og de lune potetene sammen med dijonsennep og godt brød som for eksempel foccacia […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: