Fine Luftige Burgerbrød

12. juli 2011

Gjærbakst

Her har du oppskriften på noen fine luftige burgerbrød som passer ypperlig hvis du vil lage den tradisjonelle burgeren fra bunnen av.

Til 6 store burgerbrød trenger du:

  • 2 dl lunkent vann
  • 1 dl lunken melk
  • 25 g gjær
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 550 g hvetemel
  • sesamfrø

Rør ut gjæren i lunken vann og melk. Hell vesken i alt det tørre. Elt godt til du får en fin deig. La deigen forheve i ca. 40 minutter under plast.

Kjevle deigen til en 2 cm tykk leiv. Trykk ut rundinger med en egnet form som for eksempel et skål, og legg de på en bakepapirkledd stekeplate. Form rundingene med hendene så de blir helt runde og fine. Fukt fingrene med lunkent vann og klapp forsiktig over burgerne. Strø sesamfrø over og etterhev under plast i ca. 30 minutter. Pass på at brødene ikke kleber seg fast i plasten. Stek i ovnen på 200 °C i 10 minutter. Brødene kan fryses.

Prøv disse brødene til en saftig cheeseburger!

God Baking!

Advertisements
, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. God gammeldags hamburger | MariannMat - 12. juli 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Vanlige – litt grovere burgerbrød […]

  2. Kyllingburger med Ananas, Vårløksdressing og Peanøtter | MariannMat - 5. juni 2012

    […] Luftige klassiske burgerbrød […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: