Fromagekake med cognacsmak og browniesbunn

12. juli 2011

Kaker og Søtsaker

I juni ble jeg bedt om å lage en kake til et vennepars bryllup, og denne fromagekaken passer godt til både å lage en dag i forveien og å frakte med seg. Man kan tilsette den smaken man vil da kaken er basert på en base av fløte og eggedosis. Hvis du liker å pynte kaker er dette også en fin kake å bruke fantasien på siden den ser ut som et hvitt ark før du begynner pyntingen. Så her er det bare å slippe fantasien løs.

Til en kake trenger du:

  • 2 egg
  • 200 g sukker
  • 150 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 75 g hvetemel
  • 1 ss bakekakao

Cognacfromage:

  • 6 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 6 plater gelatin
  • 3 dl fløte
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl cognac

Sett ovnen på 175 °C og start med browniesbunnen. Pisk sukker og egg til eggedosis. Den skal være hvit og ganske stiv. Smelt smøret og rør inn sjokoladebiter til en jevn masse. Sikt hvetemel og kakao i sjokoladeblandingen. Hell røren over i en smurt kakeform og stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Fromageblandingen lager du ved å Piske eggeplommer og sukker til stiv eggedosis og fisk fløten nesten stiv. Bløtlegg gelatinplatene i kalt vann i 2 minutter. Vri vannet ut av gelatinen og legg det i cognacen i en liten kasserolle. Varm dette forsiktig til gelatinen har løst seg opp. Det trengs ikke mye varme til for å oppnå dette. Bland sammen kremen, eggedosisen og creme fraiche, og tilsett cocnacen- og gelatinblandingen. Denne må ikke være for varm for da kan fromagen sprekke.

Løsne browniesbunnen og legg den på et serveringsfat. Fest springformen du stekte browniesen i rundt bunnen. Denne bør du vaske etter at du har stekt bunnen for å unngå at kakesmuler setter farge på fromagen. Hell cognacfromagen oppå bunnen og sett den i kjøleskapet til den har blitt stiv. Dette tar gjerne 5 – 6 timer så lag gjerne kaken dagen i forveien.

Så kommer det morsomste med kakebakingen – pyntingen! Her er det bare å bruke fantasien. Noen forslag er å pynte kaken ut fra årstid, som for eksempel med friske bær på sommeren, eller med cognackuler og appelsin på vinteren.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: