Sjokolade- og Vaniljekrem

11. juli 2011

Dessert, Kaker og Søtsaker

Denne desserten er enkel å lage, man kan lage den dagen før den skal serveres og den smaker himmelsk. Sjokolade og vanilje er noe de fleste liker så dette er en sikker vinner i de fleste lag. Man kan også lage den i en stor bolle hvis man ikke vil bruke serveringsporsjoner som på bildet.

Til 6 porsjonsglass som på bildet trenger du:

  • 7 dl kremfløte
  • 9 ss sukker
  • 1,5 vaniljestang delt på langs
  • 1 boks creme fraiche
  • 3 ts gelatinpulver
  • 4 ss vann
  • 75 g mørk sjokolade
  • Pynt: sjokoladekuler

Ha sukker, fløte og vaniljestenger i en kasserolle og kok det forsiktig opp til sukkeret er oppløst. La det småkoke i 2 – 3 minutter. Ta gryten av varmen og ta ut vaniljestengene. Rør inn creme fraiche. Løs opp gelatinen i vannet og la det stå et par minutter. Hell gelatinblandingen i fløteblandingen og rør godt. Ha halvparten av fløteblandingen over i et litermål som er god å helle av.

Smelt sjokoladen og rør den godt inn i fløtebladingen i litermålet. Hell sjokoladeblandingen over i seks dessertglass og avkjøl i kjøleskap til den er stiv (ca. 30 min). La den andre delen av kremen stå i romtemperatur i mellomtiden.

Ta ut dessertglassene og fordel den vaniljeblandingen på toppen av glassene. Test om sjokoladelaget er stivt nok med fingertuppen før du begynner. Avkjøl dette laget også, og pynt med sjokoladekuler eller den pynten du ønsker. Serverer du denne på sommeren, smaker det kjempegodt med noen skiver jordbær som pynt.

Vel bekomme!

Til

Advertisements
, ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: