Fylt ravioli – med serranoskinke og basilikumpesto.

6. juli 2011

Pasta

Ravioli er en av de mest kjente italienske pastatypene og ble beskrevet så tidlig som på 1300-tallet av italieneren Francesco di Marco. I all sin enkelhet har den sannsynligvis ikke forandret seg så mye på disse 700 årene. Ingenting er som å nyte denne retten en varm sommerkveld med et glass kjølig hvitvin. Her er min versjon av et ekte raviolimåltid.

Til to store og en liten trenger du:

  • 1 porsjon ekte italiensk pastadeig
  • 1/2 dl revet parmesan
  • 200 g ricotta
  • salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sammenvispet egg
  • 5 skiver serranoskinke
  • olivenolje
  • basilikumpesto
  • 3 kvaster frisk basilikum

Lag fyllet ved å blande sammen ricotta, presset hvitløk, parmesan og salt og pepper.

Lag ravioli ved å kjevle pastadeigen til ca 2 mm tykkelse. Bruk rikelig med mel for å unngå at det setter seg fast i kjøkkenbenken. Kjevle slik at du får et rektangel. Legg fyllet med jevne mellomrom på halve delen av rektangelet og bruk fingertuppen til å smøre en liten stripe sammenvispet egg mellom fylltoppene. Legg den andre halvdelen av deigen over og klem sammen mellom fylltoppene slik at det fester seg der du har smurt egg. Pass på at du får ut eventuelle luftbobler og at det er tett slik at fyllet ikke siver ut underkoking. Bruk en kniv eller en pizzaskjærer og del opp slik at du får fine firkanter. Legg disse på et melet bakepapir.

Kok opp rikelig med vann og tilsett 1 ts salt og 1 ss olje. Legg oppi raviolien og la det koke ca. 4 min. Ta gjerne en testravioli for å finne den perfekte koketiden. slå av vannet i et dørslag og hell olivenolje over og rør forsiktig slik at oljen sprer seg på alle ravioliene.

Server med serranoskinke, en god slant olivenolje, basilikumpesto og revet parmesan. Pynt med en kvast frisk basilikum.

Vel bekomme!

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ekte italiensk pastadeig | MariannMat - 6. juli 2011

    […] Da har du pastadeigen klar til bruk og du kan forme den slik du vil. For eksempel til tortelloni eller ravioli. […]

  2. Sitronmarinert Isgalt, på en seng av asparges og søtpotetmos, spekeskinke, vårløk og tomataioli | MariannMat - 18. juli 2011

    […] Hvis du har planer om en helaften kan du for eksempel servere ravioli med serranoskinke og basilikumpesto som du finner oppskriften til her… […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: