Eltefritt grovbrød

6. juli 2011

Gjærbakst

Dette er et skikkelig sunt og enkelt grovbrød som ofte har plass på frokostbordet vårt. Det er fullt av sunnheter som fullkorn, fiber og frø, så på grovhetsskalaen har denne fullt hus. Det er raskt å lage og man slipper å elte.

Til ett brød trenger du:

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 200 g sammalt rug
  • 100 g sammalt hvetemel
  • 100 g hvetemel
  • 25 g linfrø
  • 25 g solsikkefrø
  • 50 g kruskakli
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Løs opp gjæren i vannet og hell væsken i alt det tørre. Rør sammen til en klissete deig. Hell deigen i en smurt brødform og bruk baksiden av en skje og form overflaten fin og jevn. Dryss over litt kruskakli og sett til heving i varmluftsovn på 50 °C i 45 min, eller til ønsket størrlse. Jeg har droppet forheving når jeg har laget dette brødet med bra resultat, samtidig sparer jeg litt tid.

Skru opp ovnen på 2oo °C og stek brødet på nederste rille i 35-40 minutter. Du vet at brødet erferdig når det gir en hul lyd når du banker lett på undersiden.

Server nystekte brød med hjemmelaget jordbærsyltetøy eller annet godt pålegg.

Vel bekomme!

Advertisements
,

3 kommentarer den “Eltefritt grovbrød”

  1. fanget Says:

    dette er jo et brod som ikke inneholder for mye av disse karb’ene som vi ikke skal ha, flott….

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eplemos | MariannMat - 7. september 2011

    […] smaker nydelig på en skive varmt grovbrød, som kakefyll, eller som tilbehør til for eksemple […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: