Meksikansk burritos med fylt paprika, bønnestuing, guacamole og salsa

5. juli 2011

Farsemat

Hos oss er det stort sett fast tradisjon med Texmex-fredag og burritos er en stor favoritt. Vår lille to-åring er også fan av meksikanske smaker og spesielt pappas fantastiske guacamole. Hvis man vil gjøre retten mildere er det bare å lage en mildere salsa og droppe chillien.

 

 

 

Til to store og en liten trenger du:

Burritos og fylt paprika:

  • 3 små røde paprika
  • 250g karbonadedeig
  • en boks røde bønner
  • 1/2 løk
  • 1 liten rød chilli
  • litt raspet hvitost
  • 5 tortillalefser

Salsa:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 tomater
  • 1/2 løk
  • 1 rød chilli
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ss frisk koriander
  • salt og pepper

Pappas fantastiske guacamole:

  • 1 stor moden avocado
  • 1/2 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss limesaft
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • 1 boks mais
  • 1/2 boks rømme
  • nachochips
  • en ekstra chilli hvis du liker det ekstra sterkt

Start med å lage fyllet til burritosen og paprikaen. Stek karbonadedeigen og fres hakket løk og chilli i litt olivenolje i en stekepanne. Mos bønnene med en stavmikser (eventuelt bruk ferdig bønnestuing) og bland sammen med kjøttdeig, løk og chilli. Skjør av toppen av paprikaen og rens den. Fyll paprikaen med fyllet og topp med hvitost. Sett på paprikatoppen og sett inn i ovnen på 200 °C i ca. 30 min. Fyll tortillalefsene og rull sammen lefsen og brett inn fra begge ender. Legg burritosen med skjøtene ned og topp med hvitost. Legged i ildfast form og settes inn i ovnen når det er igjen 15 min til paprikaen er ferdig.

I mellomtiden lager du salsa og guacamole. Salsaen lager du ved å frese hakket løk og chilli over middels varme i litt olje. Tilsett de hakkede tomatene og la det småkoke et par minutter. Avkjøl. Skjær opp tomatene i små terninger, og tilsett i blandingen sammen med spisskummen, koriander, salt og pepper. Guacamolen lager du ved å ha avokado, hakket løk og hvitløk, og limesaft i en skål og bland det med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Når burritosen og paprikaen er ferdig anretter du det på et fat og serverer med quacamole, salsa, mais rømme og nachochips.

Vel bekomme!

Reklamer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Enchiladas med Kylling | MariannMat - 18. oktober 2011

    […] Guacamole […]

  2. Lars-Eriks Tomatsalsa med Chilli | MariannMat - 23. oktober 2011

    […] Prøv denne salsaen til Burritos eller Quesedillas med kylling. Share this:FacebookE-postSkriv utMerTwitterLike this:LikeBe the […]

  3. Tortilla og Gordita på takke | MariannMat - 24. oktober 2011

    […] til gode meksikanske middager med tortilla er burrito eller […]

  4. Lars-Eriks fantastiske Guacamole | MariannMat - 5. november 2011

    […] denne guacamolen til for eksempel burritos eller […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: