Basilikumpesto

Basilikumpesto er enkel å lage og har et bredt bruksområde. Denne grønne hærligheten passer supert til pasta, som saus til fisk og på pizza. Det er bare fantasien som setter begrensninger så her er det bare å prøve seg frem. Pestoen holder seg opp til en uke i kjøleskap så ikke lag for mye hvis du ikke vet du kommer til å bruke den opp.

Til ca 1 dl trenger du:

  • 1 bunt basilikum
  • 40g ristede pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl revet parmesan
  • 0,6 dl ekstra virgin olivenolje
  • salt og pepper

Opprinnelig ble den italienske pestoen laget i en morter, men i dag er det mest vanlig å bruke en stavmikser e.l. Vask og tørk basilikumbladene og ha de i en skål sammen med ristede pinjekjerner, presset hvitløk og parmesan.

Miks dette sammen. Hell olivenolje i en tynn stråle over blandingen mens du rører. Smak til med salt og pepper.

Tips! Man kan tynne ut pestoen ved å tilsette mer olivenolje hvis man vil ha den som dressing, eller blande den med mager kesam for å få en fyldigere og magrere saus.

Vel bekomme!

Reklamer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fylt ravioli – med serranoskinke og basilikumpesto. | MariannMat - 6. juli 2011

    […] basilikumpesto […]

  2. Parmapizza med pinjekjerner, mozzarella og pesto | MariannMat - 11. juli 2011

    […] 3 ss basilikumpesto […]

  3. Steinbit med pesto og spekeskinke, servert med pestoamandiner og pepperrotsaus | MariannMat - 13. juli 2011

    […] 1 dl basilikumpesto […]

  4. Pannekakeoverraskelse – en sunn(ere) pannekakemiddag | MariannMat - 11. august 2011

    […] 2 ss basilikumpesto […]

  5. Pizza Paparazzi – med innbakt “ramme” | MariannMat - 11. november 2011

    […] 2-3 ss basilikumpesto […]

  6. Lakselasagne med Basilikumpesto og Fetaost – rask og enkel! | MariannMat - 5. januar 2012

    […] 4 ss basilikumpesto […]

  7. Parmaskinke med Ricotta, Basilikum og Penne | MariannMat - 19. januar 2012

    […] 2-3 ss basilikumpesto […]

  8. Grillet Biff og Asparges med Pestobakt Potetpakke og Sennepssaus | MariannMat - 29. mars 2012

    […] 3 ss basilikumpesto […]

  9. Forrett: Tomat- og Mozzarellasalat | MariannMat - 23. april 2012

    […] basilikumpesto […]

  10. Tapas – med Persilleäioli, Oliven og Brød | MariannMat - 23. april 2012

    […] Tips til en supplerende tapasrett: Tapas – serranoskinke og basilikumpesto […]

  11. Kyllingsalat – summer edition 2012 | MariannMat - 12. juni 2012

    […] 4 ss basilikumpesto […]

  12. Parmasalat med Melon, Tomat og Fetaost | MariannMat - 7. august 2012

    […] 3 ss basilikumpesto […]

  13. Frisk salat med Melon og Serranoskinke | MariannMat - 6. september 2012

    […] basilikumpesto […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: