Blomkål- og Brokkolisuppe med Prosciutto og Pistasjenøtter

17. september 2012

Supper

Denne suppen var ment som en enkel, sunn og rimelig hverdagssuppe som forhåpentligvis skulle falle i smak hos min for tiden litt kresne treåring, som egentlig ikke er så glad i grønnsaker. Jeg tenkte at en finmost og kremet grønnsakssuppe må jo være midt i blinken både på grunn av farge, smak og konsistens. For å gjøre den litt mer spennende for oss voksne også serverte jeg italiensk spekeskinke og ristede pistasjnøtter ved siden av som vi kunne legge i suppen ettersom hvor mye vi ville ha. I tillegg hadde jeg, passende nok, litt igjen av pistasjbrødet jeg bakte for en stund siden i fryseren og det passet ypperlig til denne suppen. Resultatet av en både rimelig og hverdagslig grønnsakssuppe, ble altså en kjempegod og spennende suppe som både Mali, Lars-Erik og jeg likte kjempegodt. Som en fin bonus tar denne suppen under 20 minutter å lage, så dette er en super hverdagsmiddag, som samtidig er så god og delikat at jeg vil anbefale sen dom en forrettssuppe også.

Til 4 personer trenger du (som middag):

  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 hode blomkål, i små biter
  • 1 bukett brokkoli, i små biter
  • 2 ss smør
  • grønnsaksbuljong til det dekker grønnsakene
  • 2 dl lettrømme
  • salt og sort pepper
  • 3 ts tørket timian
  • 1/2 ts cayennepepper
  • stavmikser

Tilbehør:

  • prosciutto eller annen spekeskinke
  • 2 never pistasjenøtter, helst ristet
  • kremet balsamico
  • frisk timian

Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er blank. Tilsett bitene med blomkål og brokkoli og hell over grønnsaksbuljong til vannet akkurat dekker grønnsakene. Tilsett smør og tørket timian. Kok grønnsakene møre. Dette tar ca 10 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen til en jevn purè, og la den fortsette å småkoke litt. Rør inn lettrømmen og smak til med salt og pepper, og cayennepepper.

Server blomkål- og brokkolisuppen med prosciutto, pistasjenøtter, balsamicodressing og frisk timian, og etgodt brød til som for eksempel pistasjebrød.

Vel Bekomme!

About these ads
, , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: