Eplesaft

7. oktober 2011

Frukt og bær

Epler er en fantastisk frukt og kan brukes til alt fra sylting og safting, til ingrediens i sauser og salater, og som kakefyll og bakt til dessert. Mulighetene er uendelige og det er om høsten de smaker aller best, for da får man tak i norske epler. Hvis du ikke er så heldig å ha ditt eget epletre så bugner butikkene av disse røde norske delikatessene for tiden.

Epler kan konserveres og smakssettes på mange måter og her viser jeg hvordan du lager naturlig eplesaft og eplesaft med kanelsmak. Denne saften er et supert alkoholfritt alternativ til dessertvin, eller rosévin, og kan for eksempel blandes ut med farris hvis du liker bobler.

 

Eplesaft:

  • 1 kg røde epler
  • 7 dl vann
  • 3 dl sukker / per liter saft
  • 1 stang kanel

 

Vask og kutt eplene i båter. Du trenger ikke ta ut kjærne og stilk, og skallet setter en fin farge på saften så la det være på også. Legg eplebåtene i en kasserolle og hell over vann. La dette småkoke i 10-15 minutter. Rør rundt innimellom.

Hell epleblandingen i en sil og la det renne godt av. Kast eplekjøttet som ligger igjen i silen. Mål saften og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett 3 dl sukker per liter saft og la det koke i ca. 10 minutter.

Når du skal helle saften på beholdere er det kjempeviktig at beholderne er helt rene slik at det ikke går mugg i saften. Hell saften på beholdere, tilsett kanelstang om du vil ha kanelsmak, og sett på tett lokk. Saften oppbevares mørkt og kjølig.

God Høst!

 

 

About these ads
, , , , , ,

2 kommentarer den “Eplesaft”

  1. Kayleigh Says:

    Excellent items from you, man. I’ve take into accout your stuff prior to and you’re
    just extremely wonderful. I really like what you have received here, certainly like what you
    are stating and the way in which by which you are saying it.
    You are making it entertaining and you still take care of to stay it sensible.
    I can’t wait to read far more from you. This is actually a tremendous web site.

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Epledagen – 17. oktober | MariannMat - 15. oktober 2011

    […] Eplesaft er også en fin måte å foredle eplesmaken på og ved å smakssette saften med for eksempel kanelstang har man plutselig en eksklusiv leskedrikk som kan serveres sammen med en søt dessert. Denne faller garantert i smak hos både store og små, og oppskriften er her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: